Möt våren i blomstrande Amsterdam

I början av april när den första vårvärmen börjar leta sig fram kan du följa med och möta den vackra färgrika holländska blomsterprakten tillsammans med Icakuriren.

Holland är ett litet land men rikt på stora upplevelser. Under resan möter vi bland annat en underbar blomsterprakt, träskor och väderkvarnar. Amsterdams säregna stadslandskap och vindlande kanaler är hänförande, broarna och de sköna promenadstråken otaliga. Under resan ges gott om tid att botanisera på egen hand men fyra utflykter och arrangemang ingår i resans pris med ett besök i floristernas paradis Keukenhof som kronan på verket. Är blommor din passion är detta resan för dig.

Möt våren i blomstrande Amsterdam
En kväll bjuds på en båttur genom Amsterdams många kanaler. Foto: Shutterstock

Dagsprogram

Dag 1 Välkommen till Amsterdam

Vi lämnar Skandinavien med direktflyg under dagen och efter ett par timmar landar vi i Amsterdam. Här möter vi vår reseledare. Den bekväma transferbussen tar oss till välskötta Holiday Inn Express Arena Towers. Welkom in Nederland!

Dag 2 Upptäck Amsterdam

Att sysselsätta sig i Amsterdam är ingen svår uppgift! Amsterdam är en av Europas mest välkomnande städer och den känns småskalig och intim trots att det är en dynamisk och myllrande världsstad, samtidigt en brokig och vänlig nöjesstad med mycket att uppleva. Idag ska vi ta oss runt och uppleva staden, dels med buss och dels till fots. Vi bekantar oss med smala kanalkantade dator och ståtliga byggnader från olika tidsepoker. Reseledaren berättar om stadens spännande historia och det rika kulturarvet. Vid torget Dam ligger både det kungliga palatset och nationalmonumentet, en utmärkt utgångspunkt för egna strövtåg under eftermiddagen efter rundturen. Kanalerna ger Amsterdam dess speciella stämning och här finns faktiskt fler kanaler än i Venedig. Vi upplever dessa på en båttur då vi en kväll i sakta mak färdas längs de upplysta kanalerna vilka kantas av ståtliga köpmanshus från 1600-talet. Framåt kvällen samlas vi nämligen åter för att se staden ur ett nytt perspektiv. Vi njuter av ost och vin ombord på en traditionell kanalbåt medan stadens ljus glittrar förbi. 

Dag 3 Fri tid och indonesisk middag

Staden har dessutom mycket annat att erbjuda, inte minst flera museer i världsklass med konst från landets stora mästare Rembrandt och van Gogh, men även ett husbåtsmuseum och ett museum helt ägnat åt handväskor. För den shoppingsugne finns det mängder av olika butiker att botanisera bland, allt från stora varuhus till små unika butiker med inhemsk design. Dagen spenderar du efter eget intresse och behag. Först på kvällen samlas vi för en färgstark kulinarisk upplevelse. Vi sätter oss till bords på en indonesisk restaurang mitt inne i staden. Som kolonisatörer av det som idag är Indonesien tog holländarna med sig hem det bästa i matväg. Detta resulterade i ett dignande bord av en mängd olika rätter, ett risbord.

Dag 4 Holländsk blomsterprakt

På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor. Dagen ägnar vi givetvis åt denna förföriska blomsterprakt! Keukenhof är floristernas paradis och här är det svårt att se sig mätt på blommorna som fyller stora fält med sin färgrikedom. Konstnärliga trädgårdsmästare har med gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman. Vi njuter av liljor, hyacinter, narcisser och tulpaner under vårt besök och vi får kanske idéer till den egna täppan? 

Dag 5 Hemresa

Vårt holländska äventyr börjar närma sig sitt slut för den här gången. På flygplatsen tar vi adjö av vår reseledare och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen!

Möt våren i blomstrande Amsterdam
På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor. Foto: Shutterstock

Resfakta

Resdatum
Avresa 1 april
Hemresa 5 april
Från Arlanda, Landvetter och Köpenhamn

Pris 
8.280:- per person i dubbelrum

Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg i ekonomiklass med KLM resp SAS till Amsterdam t/r
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Transfer Flygplatsen – hotellet t/r
  • 4 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard
  • 4 frukostar och 1 middag
  • Utflykt: Stadsrundtur i Amsterdam
  • Utflykt: Floristernas paradis Keukenhof
  • Utflykt: Kvällstur med ost & vin på Amsterdams kanaler
  • Utflykt: Rijstafel – en färgstark middag
  • Svensktalande guide från Scandorama

Tillägg
Enkelrumstillägg: 2895:-
Avbeställningsskydd: 800:-
Reseförsäkring: 235:- som komplement till hemförsäkringen.

Så här bokar du
Ring Scandorama 040-600 00 00 eller maila info@scandorama.se.
Vi reserverar oss för händelser utanför vår kontroll som kan komma att påverka programmets genomförande.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top