• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • FULLBOKAD Följ med på smakresa till Baskien och Rioja

  MATKULTUR Följ med Icakuriren på en resa till Baskien i norra Spanien. Upplev en region med en spännande blandning av kultur, historia, natur, god mat och välsmakande viner.

  FULLBOKAD Följ med på smakresa till Baskien och Rioja
  San Sebastián med sin vackra strand La Concha.

  Vi bekantar oss med Bilbao och besöker självklart det världsberömda Guggenheimmuseet. Vi upplever även den exklusiva kuststaden San Sebastián med sina vackra stränder och vistas ett par dagar i det välkända vindistriktet Rioja. 

  Regionen är känd för sin gastronomi och vi kan utlova välsmakande spanska specialiteter med härliga grönsaker, färsk fisk och skaldjur. Kryddigt, fräscht och nyskapande. Vill du njuta av god mat med ett gott vin till i en historisk och vacker miljö är denna resa absolut för dig. 

  Floden Nervión delar Bilbao i en gammal och ny del.

  Dag 1 Ankomst Madrid

  Vi flyger direkt till Madrid där vi landar sent på kvällen. Buss och lokalguide väntar och tar oss till vårt hotell där vi får oss en "nattmacka".

  Dag 2 Rioja – vinprovning – 1300-talskloster

  Efter frukost beger vi oss norr-över mot det berömda vindistriktet Rioja. Första stoppet är i Santo Domingo de la Calzada, där pilgrimsleden till Santiago de Compostela går rakt igenom staden. Eftermiddagen går i vinets tecken. Färden går genom det vackra landskapet i Rioja med vinodlingar på alla håll. Vi besöker en vingård där vi lär oss lite om den traditionella vinodlingen i regionen och får provsmaka. Vi checkar in på vårt annorlunda hotell i Haro, ursprungligen ett gammalt 1300-talskloster som nu är moderniserat. Gemensam middag.

  Dag 3 Laguardia – Bilbao – show cooking

  Dagen inleds med ett besök i den mysiga medeltidsbyn Laguardia. Här får vi lite tid på egen hand innan vi samlas till lunch. Vi fortsätter norrut mot Baskien och spännande Bilbao. Vi checkar in på det trendiga hotell Barceló Nervión. Tid ges för att packa upp resväskan innan vi beger oss ut på en stadspromenad i Gamla stan. Den gamla hamn- och industristaden är idag en spännande mix av kultur, konst och djärv arkitektur. Kvällens middag är en så kallad show cooking-middag. Medan vi njuter av ett glas vin visar vår kock hur man tillagar typiska baskiska rätter.

  Dag 4 Guggenheim och spansk gourmetmiddag

  Idag är vi fria att göra egna aktiviteter på dagen. Passa på att besöka saluhallen som är den största av sitt slag i Spanien eller kanske ta en båttur på floden Nervión. Tidig kväll möts vi igen för att tillsammans med vår guide besöka Guggenheimmuseet, en av världens mest imponerande byggnader. Besöket avslutas med en gourmetmiddag på Bistró Guggenheim. Efter en fantastisk kväll promenerar vi hem till hotellet utmed floden.

  Dag 5 Baskiens skönhet – San Sebastián

  Efter frukost åker vi till kuststaden San Sebastián. En linbana tar oss upp till berget Monte Igueldo varifrån vi har en fantastisk utsikt. Åter nere i San Sebastián går vi en guidad stadspromenad innan det är dags för egna strövtåg. San Sebastián lär ha fler restauranger med Michelinstjärnor än någon annan stad i hela världen och är också berömd för sina pintxos, baskernas variant på tapas. Stranden ligger inne i staden, så det finns även möjlighet att ta sig ett dopp. Sen eftermiddag samlas vi för att återvända mot Bilbao. Vi väljer kustvägen och stannar till i Zarautz. Här besöker vi en trevlig vinbodega för visning och vinprovning av det lokala txakolivinet. Kvällens middag intas på väg hem innan vi återvänder till vårt hotell.

  Dag 6 Guernica – Puente Colgante och Michelinkrog

  Vi besöker den historiska staden Guernica, känd för tyskarnas bombningar 1937 och Pablo Picassos målning av händelsen. Gemensam lunch i Guernica. På vår väg tillbaka till Bilbao stannar vi till vid Puente Colgante, världens äldsta bro i sitt slag, byggd på 1890-talet. Det är en säregen bro som har en gondol hängande i vajrar. Bron har stått på Unescos världsarvslista sedan 2006. Eftermiddagen är till eget förfogande i Bilbao. Till kvällen samlas vi för avfärd till vår sista gemensamma middag som intas på en postmodernistisk restaurang, innehavare av en Michelinstjärna.

  Vi utlovar spännande kombinationer för både ögon och smaklökar.

  Dag 7 Hemresa

  Vi checkar ut för att bege oss hemåt. Vi reser tidig morgon från Bilbao och kör raka vägen söderut (cirka 38 mil). Färd-vägen är vacker och varierande, både berg och slättland. 

  Vi tar en kort rast på vägen och kommer till Madrids flygplats vid lunchtid. Vi flyger direkt till Arlanda och Kastrup och landar tidig kväll.

  Pintxos.

  RESFAKTA

  Resdatum

  25 september–1 oktober.

  Pris

  13 640 kr per person i del av dubbelrum (från Arlanda).

  14 040 kr per person i del av dubbelrum (från Kastrup).

  Allt detta ingår i resans pris

  Flygresa Arlanda/Kastrup–-Madrids flygplats tur och retur.

  Flygskatter och avgifter.

  Buss enligt program i Spanien.

  Sex övernattningar i dubbelrum (spansk fyrstjärnig standard).

  Utflykter med svensktalande lokalguide dag 1–6 enligt program.

  Guidat besök i katedralen i Santo Domingo.

  Besök, visning och vinprovning på två vingårdar: i Rioja och i Zarautz.

  Guidad stadspromenad i Bilbao.

  Entré och besök i Guggenheimmuseet i Bilbao.

  Besök och guidning: La Concha, Peine del Viento.

  Entré till bergbana: Monte Igueldo.

  Guidad stadspromenad i San Sebastián.

  Besök och guidning i Gernika.

  Sex frukostar.

  En kvällsmacka med öl/läsk/mineralvatten dag 1.

  Tre trerättersluncher: två i Rioja och en i Gernika.

  Fem trerättersmiddagar: en hotellmiddag i Haro, tre på restaurang i Bilbao, varav en show cooking, samt en på väg hem från Zarautz.

  Måltidsdryck: 1/3 flaska vin/1 öl/1 alkoholfri dryck samt bordsvatten och kaffe (oftast espresso).

  Dricks till lokalguide och chaufför.

  Personal från Specialresor.

  Representant från Icakuriren. 

  Resegaranti via den statliga resegarantin.

  Tillägg per person

  Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

  Enkelrumstillägg: 2 340 kr.

  Observera

  Resan genomförs vid minst 25 deltagare. 

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabell-ändringar utanför vår kontroll.

  Så här bokar du

  Ring Specialresor 054-18 89 00 eller mejla till info@specialresor.se.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!