Läsarresa: Vandra och njut i Bad Gastein

Följ med Icakuriren på en härlig vandringsresa till Bad Gastein. Njut av vackra vandringsleder, vinprovning och österrikiska kulturpärlor. Foto: STS Alpresor

Några veckor efter att de sista skidturisterna ställt pjäxorna på hyllan beger vi oss till Bad Gastein. Här får vi uppleva vackra vandringsleder med snöklädda alptoppar, porlande bäckar, forsande vattenfall och en skir vårgrönska.  

Bad Gastein är inte bara en skidort. Historiskt sett är den mer känd som en kurort. Hit kom kungligheter och kända personer för att bada kurbad i det varma, klara vattnet.

Veckans program bjuder på härliga vandringar, vinprovning av österrikiska kvalitetsviner, utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg och en österrikisk afton vi sent kommer att glömma. 

Generös frukostbuffé

Vi bor lyxigt på välkända Hotel Salzburger Hof där vi får njuta av en generös frukostbuffé och femrättersmiddag efter dag-ens vandring. Dessutom ingår lunch under vandringsdagarna. 

Nordic walking är ett omväxlande vandringsprogram med stavgång där vi vandrar längs med Gasteinerdalens vackra promenader, besöker Schlossalm samt tar oss till Salzburg och utforskar denna vackra och anrika stad. Allt sker på bra och lätt underlag, bra promenadvägar och fina vandringsleder. 

Ett dopp i poolen

Sträckorna varierar mellan sex och tio kilometer varje dag. Stavar får du låna utan extra kostnad. Höjdskillnaderna är 50–300 höjdmeter varje dag. Efter en dags vandring stretchar vi ordentligt,  och ta gärna ett dopp i poolen eller den avkopplande bubbelpoolen innan det är dags för middag.

Vi rekommenderar att du tar med bra vandringsskor, ryggsäck, vattenflaska, solglasögon och regnkläder.

Följ med Icakuriren på en härlig vandringsresa till Bad Gastein. Njut av vackra vandringsleder, vinprovning och österrikiska kulturpärlor.  

Läsarresa: Vandra och njut i Bad Gastein
Vi gör dessutom en utflykt till Mozarts födelse­stad Salzburg och får lära oss mer om dess historia, vackra barockbyggnader och välbevarade kyrkor.

Vandringsresa till Bad Gastein 6–13 maj

Dag 1 Avresa

Flyg från Sverige. Ankomst till Hotel Salzburger Hof efter en kort busstransfer från Salzburg. Vi checkar in och badar av oss resdammet i poolavdelningen. Välkomstmöte och middag. 

Dag 2 Guidad tur i Bad Gastein – dalvandring – after walk

Efter frukost och en kort guidad tur i Bad Gastein beger vi oss ut på den första vandringen. Detta är en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Utsikten mot Tischlerglaciären är fantastisk. Vi äter lunch på Café Gamskar (ingår) innan vi fortsätter tillbaka till Bad Gastein för veckans första after walk. Middag och underhållning på hotellet. 

Dag 3 Heldagsutflykt till Salzburg

Efter frukost åker vi på heldagsutflykt till Salzburg. Vi gör en guidad tur till fots i Gamla stan och tittar bland annat på S:t Petersklostret, festspelshusen och Getreidegasse med Mozarts födelsehus. Ett besök i Europas största fästning, Hohensalzburg, rekommenderas. På kvällen, efter hemfärd, finns möjlighet att njuta av en god fondue, steinplatte eller raclette i mysiga Hofkeller (mot tillägg)*. 

Dag 4  Schlossalm – vinprovning

Vi börjar dagen med en generös
frukostbuffé. Under dagen tar vi oss sedan upp till toppen av Schlossalm för att titta på den fantastiska utsikten. Vi tar liften ner till mittstationen där vi vandrar till vår lunchrestaurang. Sedan finns möjlighet att välja mellan att gå hem till Bad Gastein eller att ta bussen. 

På kvällen blir det vinprovning. 

Dag 5 Bad Gastein alternativt Venedig 

Idag tar vi en paus från vandringen och vi rekommenderar att följa med till världsarvet Venedig (mot tillägg)*. Det blir tidig avfärd, och vi besöker sevärdheter som Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och lunch. Återkomst och sen kvällssupé på hotellet. Stannar du i Bad Gastein kan du göra en egen vandring eller ta tåget till Zell am See. 

Dag 6 Gamskarkogel – Bad Hofga-stein – Schafflinger Schialm

Vi går en härlig stavgångstur längs med Gamskarkogel på dalens östra sida, där vi får en vacker utsikt över Gasteinerdalen. På vägen avnjuter vi en lunch innan vi kommer fram till grannbyn Bad Hofgastein. Tillbaka antingen med buss eller på egen kraft. 

På kvällen bär det av till Schafflinger Schialm för en österrikisk afton med musik, dans, spex och genuin stämning. Till dragspelsmusik får vi se lokala österrikare med lederhosen dansa de typiska Schuhplattlerdanserna.

Dag 7 Nassfeld – Bad Gastein

Efter frukost går vi en promenad i Nassfeld. Vi tar bussen en kort sträcka och börjar sedan veckans sista vandring in i dalen. Turen går på en naturlig stig med små höjdskillnader. Vi äter sedan lunch i samma område. 

Dag 8 Morgondopp – hemresa

Efter ett morgondopp och en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein. 

* Arrangemanget är frivilligt. Välj själv vad du vill delta i (mot tillägg). Hofkeller och Venedig ingår inte i resans pris utan tillkommer mot tillägg.

Läsarresa: Vandra och njut i Bad Gastein
Varje dag väntar en ny vandringsled på oss. Vi vandrar och insuper den friska luften och den magiska omgivningen

Resdatum:

6–13 maj. 

Pris:

11 700 kr i del i dubbelrum (enkelrum mot tillägg).

Allt detta ingår i resans pris:

Flygresa från Stockholm/Göteborg/Malmö tur och retur. 

7 dygn på Hotel Salzburger Hof. 

Fri tillgång till spa och relax. 

Nordic walking (5 dagars stavgångsvandring inklusive luncher), måndagen tillbringas i Salzburg.

Halvpension (stor frukostbuffé, sju middagar).

Vinprovning. 

Österrikisk afton. 

Färdledare från STS Alp-resor samt en representant från Icakuriren.

Tillägg:

Transporttillägg och transfer tillkommer: 

Tillägg från Arlanda, 495 kr. 

Tillägg från Göteborg, 475 kr. 

Tillägg från Malmö, 295 kr.  

Mat på flyg, 195 kr/person. 

 Business class på flyg, 495 kr/person. 

Måltidsdrycker.

Avbeställningsskydd, 240 kr.

Om hotellet

Hotel Salzburger Hof har Bad Gasteins bästa läge. Alla rum har Duxsängar, hårtork, tv, minibar, värdeskåp och gratis wifi. Två spaavdelningar med pooler, bastu, massage- och fitnessavdelning. 

Observera:

Minst 20 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

Så här bokar du:

Ring STS Alpresor 0771-20 20 20 eller mejla till info@alpresor.se

Mer info: alpresor.se/icakuriren

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top