Bananvåfflor med blåbär och jordgubbssylt

Banan + våfflor = succé! De här serveras med snabblagad jordgubbssylt, grädde och bär.


6 stycken

Tips!

Bananvåfflorna blir glutenfria om man använder rena havregryn. Det är havre som odlats på fält där inga andra spannmålssorter odlas.

Sätt in våfflorna i ­ugnen på 100 graders värme så ­håller de sig krispiga och fina fram till servering.

Du behöver

  • 3 mogna bananer
  • 4 ägg
  • 250 gram kvarg, 10%
  • 3 deciliter glutenfria havregryn
  • 2 teskedar bakpulver
  • 0.5 tesked salt
  • Snabb jordgubbssylt
  • 250 gram frysta jordgubbar
  • 1 deciliter strösocker
  • Servering
  • Vispgrädde
  • Jordgubbar
  • Blåbär

Gör så här

1

Snabb jordgubbssylt Koka ihop jordgubbar och socker i en kastrull i 20 minuter. Rör om då och då. Låt ­svalna.

2

Mosa bananerna, använd gärna mixerstav. Vispa samman bananerna med ägg, kvarg, havregryn, bakpulver och salt.

3

Hetta upp våffel­järnet, pensla med smält smör och grädda våfflor. Pensla mellan varje lagg.

4

Vispa grädden. Rensa och dela jordgubbarna. Servera våfflorna med vispad grädde, jordgubbssylt, jordgubbar och blåbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top