Tips!
Bananvåfflorna blir glutenfria om man använder rena havregryn. Det är havre som odlats på fält där inga andra spannmålssorter odlas.
Sätt in våfflorna i ugnen på 100 graders värme så håller de sig krispiga och fina fram till servering.
Du behöver
- 3 mogna bananer
- 4 ägg
- 250 gram kvarg, 10%
- 3 deciliter glutenfria havregryn
- 2 teskedar bakpulver
- 0.5 tesked salt Snabb jordgubbssylt
- 250 gram frysta jordgubbar
- 1 deciliter strösocker Servering
- Vispgrädde
- Jordgubbar
- Blåbär
Gör så här
Snabb jordgubbssylt Koka ihop jordgubbar och socker i en kastrull i 20 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.
Mosa bananerna, använd gärna mixerstav. Vispa samman bananerna med ägg, kvarg, havregryn, bakpulver och salt.
Hetta upp våffeljärnet, pensla med smält smör och grädda våfflor. Pensla mellan varje lagg.
Vispa grädden. Rensa och dela jordgubbarna. Servera våfflorna med vispad grädde, jordgubbssylt, jordgubbar och blåbär.