Västerbottensvåfflor med lax

Blanda ner riven ost i våfflorna! Här med kallrökt lax, smetana och rödlök.


10 stycken

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 4 deciliter vetemjöl
  • 1 teskedar bakpulver
  • 2 deciliter filmjölk
  • 2 deciliter kolsyrat vatten, kallt
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 0.5 tesked salt
  • 2 deciliter riven västerbottenost eller annan lagrad ost
  • Servering
  • 2 deciliter smetana
  • 150 gram kallrökt lax, strimlad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • Citronskivor
  • Dill

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Blanda mjöl, bakpulver, filmjölk och smör i en skål. Vispa i vattnet.

2

Vispa grädden. Vänd ner den i smeten tillsammans med salt och riven ost.

3

Hetta upp våffeljärnet. Smörj det före första laggen och grädda våfflor.

4

Servera våfflorna med smetana, strimlad lax, rödlök, citronskivor och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top