Du behöver
- 6 st äggvitor
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 4 dl socker
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kakaopulver
Servering
50 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
0,5-1 l glass med bärsmak, t ex hallon
6 st macarons
3 dl färska hallon
kolasås
5 msk nötter hackade
Gör så här
Sätt ugnen på 90 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till ett mjukt skum och tillsätt vinägern under vispning. Sikta kakaopulver, majsstärkelse och vaniljsocker i sockret, och tillsätt gradvis blandningen till äggvitorna, medan du fortfarande vispar. Vispa tills massan är helt stel.
Bred ut marängmassan på bakplåtspappret till en krans. Använd en sked eller en slickepott. Grädda marängen i en timme tills den är fast.
Kyl kransen på galler och ta sedan försiktigt bort bakplåtspappret.
Lägg upp kransen på ett fat. Smält chokladen och ringla över den. Låt chokladen stelna.
Vispa grädden hård och bred ut grädde, bär, macarons och glasskulor på toppen av kransen. Avsluta med lite kolasås och hackade nötter, och servera omedelbart.