Pavlovakrans med glass och macarons

Vacker, festlig och god efterrätt.

Tillagningstid: 80 minuter | Extra tid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 4 dl socker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver

Servering

50 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
0,5-1 l glass med bärsmak, t ex hallon
6 st macarons
3 dl färska hallon
kolasås
5 msk nötter hackade

Gör så här

1

Sätt ugnen på 90 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.

2

Vispa äggvitorna till ett mjukt skum och tillsätt vinägern under vispning. Sikta kakaopulver, majsstärkelse och vaniljsocker i sockret, och tillsätt gradvis blandningen till äggvitorna, medan du fortfarande vispar. Vispa tills massan är helt stel.

3

Bred ut marängmassan på bakplåtspappret till en krans. Använd en sked eller en slickepott. Grädda marängen i en timme tills den är fast.

4

Kyl kransen på galler och ta sedan försiktigt bort bakplåtspappret.

5

Lägg upp kransen på ett fat. Smält chokladen och ringla över den. Låt chokladen stelna.

6

Vispa grädden hård och bred ut grädde, bär, macarons och glasskulor på toppen av kransen. Avsluta med lite kola­sås och hackade nötter, och servera omedelbart.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top