Du behöver
- 1 st stor gul lök
- 4 tsk currypulver 2+2 tsk
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st citron
- 1 nypa chiliflakes
- 2 dl långkornigt ris
- 4 dl vatten
- 4 dl vispgrädde 1+3 dl
- 3 tsk salt
- 600 g rödspätta
- 300 g räkor med skal
- 1 kruka dill
Gör så här
Hacka löken fint och stek genomskinlig i smör – använd en vid gryta med lock.
Tillsätt 2 tsk curry, pressad vitlök, zesten från citronen, chiliflakes och ris. Rör om och tillsätt vatten, 1 dl grädde och salt.
Placera de frysta fiskfiléerna ovanpå riset, pressa över saften från citronen och salta lätt. Lägg på lock och sjud på medelvärme, ca 25 min.
Vispa genast upp de återstående 3 dl grädde med återstående 2 tsk curry. Lyft på grytlocket och bred ut den uppvispade grädden ovanpå fisken. På med locket igen.
Skala räckorna och hacka dillen fint. När bara några minuter återstår, lägg räkorna ovanpå fisken, låt allt bli varmt, strö över dill och servera.