Glasstårta med vit choklad och jordgubbar

Kalasgod glasstårta på härlig nötbotten.

Tillagningstid: 45 minuter
10 bitar

Du behöver

Botten

85 g smör
50 g valnötter
1.5 dl vetemjöl
1.5 msk florsocker

Glass

200 g vit choklad
6 dl vispgrädde
2 st ägg
250 g jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft

Garnering

50 g mörk choklad
jordgubbar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Botten Smält smöret. Hacka valnötterna och blanda ner i smöret tillsammans med mjöl och florsocker.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och tryck ut degen i formen.

4

Grädda i 15 minuter. Låt kallna.

5

Glass Smält den vita chokladen över vattenbad. Rör ofta. Vispa grädden.

6

Rör ner äggen i den smälta chokladen och vänd ner hälften av grädden. Häll den vita smeten i formen.

7

Skölj och rensa jordgubbarna. Mixa dem med florsocker och citronsaft och blanda i resten av grädden.

8

Häll försiktigt smeten i formen. Frys i minst 4 timmar.

9

Garnering Smält chokladen över vattenbad och doppa jordgubbarna i den. Låt stelna. Toppa glasstårtan med jordgubbarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top