Du behöver
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
500 g oskalade räkor
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
2 msk smör
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
100 g avrunna kräftstjärtar
Äggstanning
3 st ägg
2 dl kesella
2 dl grädde
2 dl riven lagrad ost
2 msk finhackad dill
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennpeppar
Garnering
dill
Citronrasp
Gör så här
Pajdeg Blanda mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör till en degboll. Svep in degen i plastfolie. Förvara svalt i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en smord avlång form. Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning Skala räkorna. Skala och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan.
Hetta upp smör och fräs purjo, vitlök och paprika utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré och rör om.
Tillsätt vin och koka samman i 3–4 minuter. Ta av från plattan och vänd ner räkor och kräftstjärtar.
Äggstanning Vispa samman äggstanningen. Fördela 3/4 av fyllningen i pajskalet. Häll stanningen över fyllningen. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter. Täck över med folie om pajen får för mycket färg.