Nudelsallad med räkor och grönsaker

Härlig sallad på Japanska sobanudlar som ger lite kraftigare smak. Välj om du vill krydda med extra chili och koriander.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g sobanudlar eller äggnudlar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g stora räkor
  • olja för stekning
  • 1.5 msk sriracha chilisås
  • 1 st knippe vårlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 0.33 st gurka
  • 1 st morot
  • 100 g edamamebönor
  • 1.5 msk sesamfrön
  • Eventuellt koriander
  • salt och peppar

Dressing

1 st liten vitlöksklyfta
10 g ingefära
4 msk olivolja
1 msk sesamolja
2.5 msk soja
2.5 msk risvinäger
2 msk honung
Eventuellt chiliflakes
peppar

Gör så här

1

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, sila av vattnet, och låt dem droppa av.

2

Skala och hacka vitlök. Fräs räkor och vitlök i olja i en panna tills de precis är genomstekta. Vänd ner chilisåsen, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

3

Skär vårlöken, paprikan och gurkan i strimlor. Skala och skär moroten i skivor. Lägg allt i en skål tillsammans med edamamebönor, nudlar och räkor.

4

Dressing: Skala vitlöken och ingefäran. Finhacka båda och vänd ihop med resten av ingredienserna. Smaka av. Vänd dressingen med nudelsalladen och garnera med sesamfrön och ev koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top