Godissemla med nutellafyllning

Den klassiska fettisdagsbullen i all ära, men varför inte testa en variant med en söt guldkant?

Tillagningstid: 120 minuter
16 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 75 g smör rumsvarmt
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 6.5 dl vetemjöl

Pensling

ägg uppvispat

Fyllning

2 dl nutella
3 dl vispgrädde

Topping

1 dl florsocker
2 msk kakao

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader. Häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt smöret i bitar, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut två längder och dela varje i 8 bitar.

4

Rulla till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.

5

Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.

6

Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt kallna.

7

Skär av lock på bullarna. Lägg i Nutella och vispad grädde och lägg på locken. Sikta över florsocker blandat med kakao.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top