Du behöver
- 0.5 dl florsocker
- 1 st färsk smördeg ca 230 g
- 3 st svenska äpplen
- 2 msk smör
- 3 msk socker
- 2 msk citronsaft
- 1 tsk kanel
- 0.5 tsk grovstött kardemumma
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 tsk äkta vanilj
- 2 msk florsocker + extra till garneringen
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut bakplåtspapper på en ugnsplåt. Pudra ut hälften av florsockret med en sil. Dela smördegen i åtta rektanglar som mäter ca 6 x 12 cm.
Lägg ut degbitarna och strö över resten av florsockret med en sil. Baka av i mitten av ugnen i ca 12–15 minuter tills de fått fin färg och är genomgräddade.
Ta ut plåten och lägg över ett bakplåtspapper. Lägg över en bakplåt och tryck till. Låt flarnen vila tills de kallnat.
Dela, kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör, socker och citronsaft tillsammans med äppelklyftorna och kryddor. Puttra samman tills äpplena mjuknat. Häll upp på ett fat att kallna.
Vispa grädden fluffig med vanilj och 2 msk florsocker.
Lägg ut fyra smördegsflarn och fördela ut några matskedar vaniljgrädde. Toppa med äpplen och smördegsflarn.
Pudra över florsocker och servera genast.