Du behöver
- 1 dl pistaschnötter
- 100 g pancetta eller bacon
- 1 krm chiliflakes
- 3 msk vispgrädde
- 1 msk citronsaft och lite rivet citronskal
- salt och svartpeppar
- 400 g Campanellepasta eller annan spiralpasta
Gör så här
Koka upp pastavatten i en rymlig kastrull med lock, salta väl när det kokar (ca 1 liter vatten och 1 msk salt per 100 g pasta).
Finhacka pistaschnötter, för hand eller i en matberedare.
Tärna eller strimla fläsket och stek det knaprigt på medelvärme i en stekpanna utan fett.
Blanda ner chiliflakes och pistaschnötter i pannan och låt fräsa lite till.
Häll i grädde, citronsaft och citronzest i pannan och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka campanellen al dente och slå av pastavattnet. Spara några matskedar av pastavattnet och blanda ner det i stekpannan.
Vänd ner den nykokta pastan i pannan och blanda med pistaschröran. Servera direkt!