Pasta med pistasch ur boken Al dente

Du behöver 1 dl pistaschnötter 100 g pancetta eller bacon 1 krm chiliflakes 3 msk vispgrädde 1 msk citronsaft och lite rivet citronskal salt och...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl pistaschnötter
  • 100 g pancetta eller bacon
  • 1 krm chiliflakes
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 msk citronsaft och lite rivet citronskal
  • salt och svartpeppar
  • 400 g Campanellepasta eller annan spiralpasta

Gör så här

1

Koka upp pastavatten i en rymlig kastrull med lock, salta väl när det kokar (ca 1 liter vatten och 1 msk salt per 100 g pasta). 

2

Finhacka pistaschnötter, för hand eller i en matberedare. 

3

Tärna eller strimla fläsket och stek det knaprigt på medelvärme i en stekpanna utan fett. 

4

Blanda ner chiliflakes och pistaschnötter i pannan och låt fräsa lite till.

5

Häll i grädde, citronsaft och citronzest i pannan och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar.

6

Koka campanellen al dente och slå av pastavattnet. Spara några matskedar av pastavattnet och blanda ner det i stekpannan.

7

Vänd ner den nykokta pastan i pannan och blanda med pistaschröran. Servera direkt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top