Picklad löksill

Den här sillen är enkel att göra och dessutom riktigt god.

Tillagningstid: 15 minuter
1 burk

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 3 msk ättiksprit 12%
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 pkt sillfiléer 5-minutersill
  • dillvippor

Gör så här

1

 Skala och skiva löken. Koka upp ättiksprit, vatten och socker under omrörning, tills sockret löst sig. Ta av från  värmen och lägg i löken. Låt kallna.

2

Rulla ihop sillen. Lägg sillen med löken på ett fat. Häll över löklagen. Låt stå minst 30 minuter. Toppa med dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top