Gubbröra med äggskivor och gräslök

En härlig gubbröra som toppas med äggskivor och gräslök.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 burk anjovis á 125g
  • 3 st hårdkokta ägg kalla
  • 0,5 st rödlök
  • 3 msk crème fraîche eller gräddfil
  • 1 msk stenbitsrom

Garnering

1 st hårdkokt ägg kallt
1 msk finskuren gräslök

Gör så här

1

Låt ansjovisen rinna av och skär den i små bitar. Skala och hacka äggen. Skala och finhacka rödlöken. 

2

Blanda crème fraiche och rom. Blanda i löken och ansjovisen. Vänd ner de hackade äggen, blanda försiktigt. Lägg gubbröran i en skål. 

3

Garnering Skala och skiva ägg­et. Toppa gubbröran med äggskivor och gräslök.


Kommentar:
Tips: Var försiktig när du blandar ansjovis och ägg i röran, de får inte mosas sönder.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top