Du behöver
- 8 st pilgrimsmusslor frysta, tinade
- salt
- peppar
- 8 st salladsblad gärna gemsallad
Brynt sojasmör
15 g smör (1msk)
0,75 msk ljus soja
Till stekning
1 msk smör
Garnering
finhackad gräslök
Gör så här
Salta och peppra musslorna och låt dem ligga medan du gör sojasmöret.
Smält smöret på medelvärme i liten panna eller kastrull. Börja vispa när smöret börjar bubbla. Vispa tills smöret är brynt och börjar dofta kola. Ta smöret av värmen och vispa ner sojan.
Halstra musslorna i smör, 1 minut på varje sida. Lägg upp musslorna på salladsbladen. Skeda lite sojasmör över varje mussla. Strö över gräslök och servera genast.
Tips. Det kan verka som en liten mängd sojasmör, men mer behövs inte. Se till att använda minsta pannan eller kastrullen.
Imponera med enkla medel. Bjud på spänstiga, lätthalstrade pilgrimsmusslor med nötigt brynt smör som fått smak av soja.