Spaghetti alla puttanesca

Du behöver 300 g spaghetti 150 g svarta urkärnade oliver 400 g cocktailtomater 2 st gula lökar 2.5 st vitlöksklyftor 4.5 st raka sardellfiléer 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g spaghetti
  • 150 g svarta urkärnade oliver
  • 400 g cocktailtomater
  • 2 st gula lökar
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 4.5 st raka sardellfiléer
  • 3 msk kapris
  • 1 st färsk röd chili
  • 0.5 kruka oregano
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • 2 dl färskriven parmesan
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Minska gärna koktiden någon minut för al dente-pasta.

2

Hacka oliverna grovt. Dela tomaterna. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka sardellerna och kaprisen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka örterna, spara lite örter till garnering.

3

Fräs oliver och tomater var för sig i oljan och ta upp dem på en tallrik.

4

Fräs lök och vitlök i oljan cirka 5 minuter. Blanda i sardeller, kapris, chili och örter, och fräs cirka 1 minut. Vänd ner oliver och tomater, blanda i vinet och sjud cirka 3 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda i den nykokta pastan och låt allt bli genomvarmt.

5

Garnera med de sparade örterna. Servera pastan med färskriven parmesan.


Kommentar:
Oliver, tomater, sardeller, kapris, chili och vitvin bidrar alla till att göra den här pastan till en riktig smakexplosion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top