Du behöver
- 300 g spaghetti
- 150 g svarta urkärnade oliver
- 400 g cocktailtomater
- 2 st gula lökar
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 4.5 st raka sardellfiléer
- 3 msk kapris
- 1 st färsk röd chili
- 0.5 kruka oregano
- olivolja till stekning
- salt och peppar
- 2 dl färskriven parmesan
- 1 dl vitt vin
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Minska gärna koktiden någon minut för al dente-pasta.
Hacka oliverna grovt. Dela tomaterna. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka sardellerna och kaprisen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka örterna, spara lite örter till garnering.
Fräs oliver och tomater var för sig i oljan och ta upp dem på en tallrik.
Fräs lök och vitlök i oljan cirka 5 minuter. Blanda i sardeller, kapris, chili och örter, och fräs cirka 1 minut. Vänd ner oliver och tomater, blanda i vinet och sjud cirka 3 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda i den nykokta pastan och låt allt bli genomvarmt.
Garnera med de sparade örterna. Servera pastan med färskriven parmesan.
Oliver, tomater, sardeller, kapris, chili och vitvin bidrar alla till att göra den här pastan till en riktig smakexplosion.