Du behöver
- 100 g färskost
- 150 g fetaost
- 1 dl färska örter
- 200 g rökt lax i skivor
- några skivor gott knäcke
Gör så här
Använd stavmixer eller matberedare och mixa färskost, fetaost och örter till en slät kräm.
Lägg ut den rökta laxen lite omlott på en bit plastfolie. Bred ut krämen på skivorna – enklast är det att spritsa ut krämen i strängar ovanpå och sedan breda ut försiktigt till ett jämnt lager. Rulla ihop med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i kylen i 30 minuter om tid finns så blir den lättare att skiva.
Bryt knäckebröden i bitar och lägg upp på ett fat. Skiva laxrullen och lägg en skiva på varje bit knäckebröd. Toppa gärna med lite extra hackade örter.
Tips: Gravad lax går också utmärkt att använda till den här munsbiten!
Små rullar av rökt lax och örtig fetaostkräm på knäckebröd blir perfekt förrättsplock.