Kycklingsallad med vattenmelon

Du behöver 1 st grillad kyckling 1 st romansallad 1 st stånd fänkål 1 st klyfta vattenmelon 0.5 st gurka 1 st rödlök 1 pkt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 1 st romansallad
  • 1 st stånd fänkål
  • 1 st klyfta vattenmelon
  • 0.5 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 0.5 kruka färsk basilika bladen
  • 2 msk olivolja

Dressing

3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 msk kapris
vitlöksklyfta finhackad
1 tsk dijonsenap
1 tsk finrivet citronskal
2 msk citronsaft
finhackade örter t ex persilja eller basilika
salt och svartpeppar

Till servering

surdegsbröd

Gör så här

1

Plocka kycklingen på allt kött och dela det i mindre bitar.

2

Plocka, skölj och torka salladen, skär i mindre bitar. Dela och skiva fänkålen tunt. Skala och skär melonen i mindre ­bitar.

3

Skala, kärna ur och skiva gurkan. Skiva den tunt. Dela tomaterna i halvor och tärna fetaosten.

4

Lägg upp sallad varvad med kyckling, melon, alla grön­saker och fetaost. Toppa med oliver och skuren basilika. 

5

Ringla olivolja över salladen.

6

Blanda samman alla ingredienser till dressingen och servera i en skål vid sidan av tillsammans med nybakat bröd. Ringla gärna några droppar olivolja över dressingen.

Tips För att göra salladen matigare, tillsätt bulgur, pasta eller rostad småpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top