Du behöver
- 1 st grillad kyckling
- 1 st romansallad
- 1 st stånd fänkål
- 1 st klyfta vattenmelon
- 0.5 st gurka
- 1 st rödlök
- 1 pkt cocktailtomater
- 150 g fetaost
- 1 dl svarta oliver
- 0.5 kruka färsk basilika bladen
- 2 msk olivolja
Dressing
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 msk kapris
vitlöksklyfta finhackad
1 tsk dijonsenap
1 tsk finrivet citronskal
2 msk citronsaft
finhackade örter t ex persilja eller basilika
salt och svartpeppar
Till servering
surdegsbröd
Gör så här
Plocka kycklingen på allt kött och dela det i mindre bitar.
Plocka, skölj och torka salladen, skär i mindre bitar. Dela och skiva fänkålen tunt. Skala och skär melonen i mindre bitar.
Skala, kärna ur och skiva gurkan. Skiva den tunt. Dela tomaterna i halvor och tärna fetaosten.
Lägg upp sallad varvad med kyckling, melon, alla grönsaker och fetaost. Toppa med oliver och skuren basilika.
Ringla olivolja över salladen.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen och servera i en skål vid sidan av tillsammans med nybakat bröd. Ringla gärna några droppar olivolja över dressingen.
Tips För att göra salladen matigare, tillsätt bulgur, pasta eller rostad småpotatis.