Kokosglass med ananas

Du behöver Kokosglass 2 dl riven kokos 5 dl grädde 1 burk burk kondenserad mjölk, sötad tetra kokosgrädde Limesirap 2 st lime det yttersta finrivna...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Kokosglass

2 dl riven kokos
5 dl grädde
1 burk burk kondenserad mjölk, sötad
tetra kokosgrädde

Limesirap

2 st lime det yttersta finrivna skalet
1 dl färskpressad limesaft (3-4 lime)
1 dl strösocker

Ananas

1 st ananas
finrivet limeskal till servering

Gör så här

1

Rosta kokosen gyllene under omrörning i torr stekpanna. Vakta så att den inte bränns. Låt svalna.

2

Vispa grädden med elvisp till fasta toppar i en stor skål. Vispa varsamt i kondenserad mjölk och kokosgrädde. Vänd i 1 1/2 dl av kokosen. Häll upp glassmeten i form eller burk med lock. Frys i minst fem timmar.

3

Koka upp limeskal, limesaft och socker i en liten kastrull och låt småkoka varsamt i 10 minuter till simmig konsistens. Låt svalna.

4

Skala ananasen, dela den i sex–åtta klyftor på längden och skär bort rotstocken från varje klyfta. Skiva varje klyfta tunt med vass kniv.

5

Lägg upp ananas på fyra tallrikar, toppa med en kula glass, ringla över limesirap och dekorera med resterande kokos och finrivet lime-skal.

6

Tips: Det blir mer än fyra portioner glass, mängden är anpassad efter storleken på burken med kondenserad mjölk.


Kommentar:
Med kondenserad mjölk i smeten behövs ingen glassmaskin, glassen blir härligt krämig ändå. Vi matchar kokosglassen med tunnskivad ananas och en sötsyrlig limesirap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top