Du behöver
Kokosglass
2 dl riven kokos
5 dl grädde
1 burk burk kondenserad mjölk, sötad
tetra kokosgrädde
Limesirap
2 st lime det yttersta finrivna skalet
1 dl färskpressad limesaft (3-4 lime)
1 dl strösocker
Ananas
1 st ananas
finrivet limeskal till servering
Gör så här
Rosta kokosen gyllene under omrörning i torr stekpanna. Vakta så att den inte bränns. Låt svalna.
Vispa grädden med elvisp till fasta toppar i en stor skål. Vispa varsamt i kondenserad mjölk och kokosgrädde. Vänd i 1 1/2 dl av kokosen. Häll upp glassmeten i form eller burk med lock. Frys i minst fem timmar.
Koka upp limeskal, limesaft och socker i en liten kastrull och låt småkoka varsamt i 10 minuter till simmig konsistens. Låt svalna.
Skala ananasen, dela den i sex–åtta klyftor på längden och skär bort rotstocken från varje klyfta. Skiva varje klyfta tunt med vass kniv.
Lägg upp ananas på fyra tallrikar, toppa med en kula glass, ringla över limesirap och dekorera med resterande kokos och finrivet lime-skal.
Tips: Det blir mer än fyra portioner glass, mängden är anpassad efter storleken på burken med kondenserad mjölk.
Med kondenserad mjölk i smeten behövs ingen glassmaskin, glassen blir härligt krämig ändå. Vi matchar kokosglassen med tunnskivad ananas och en sötsyrlig limesirap.