Lammfärspanna med äpple

Lammfärs, äpple, savojkål och grädde är gott i den här krämiga pannan med svenska smaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st smålökar
  • smör att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äpplen
  • 150 g savojkål
  • 400 g lammfärs
  • salt och peppar
  • 0.25 st köttbuljongtärningar
  • 0.5 dl lingon

Potatismos

1 kg mjölig potatis
2 msk smör
0.5-1 dl mjölk
salt och peppar
sallad till servering

Gör så här

1

Skala smålökarna och stek dem i smör.

2

Skala smålökarna och stek dem i smör.

3

Lägg över lökarna i en gryta. Häll på grädden och låt alltsammans småkoka i 10 minuter.

4

Skär äpplena i tunna skivor och stek dem lite lätt i stekpannan. Skär savojkålen i bitar och stek den, hälften åt gången, i stekpannan. Lägg över det stekta i grytan.

5

Stek lammfärsen, hälften åt gången, till fin färg. Salta och peppra. 

6

Tillsätt lammfärs och buljongtärning till grytan. Låt alltsammans småputtra i 5 minuter. Strö över lingonen.

7

Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll bort vattnet. Tillsätt smör, mjölk, salt och peppar. Kör alltsammans till mos med en elvisp.

8

Servera din lammfärspanna med potatismoset och eventuellt en sallad.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top