Fläskfärsgratäng med squash

Du behöver 2-3 st squash 2 st tomater 2 msk olivolja salt och peppar Grundsås 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 3 msk rapsolja...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2-3 st squash
  • 2 st tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Grundsås

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
300-400 g fläskfärs
1 st hönsbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
salt och peppar

Till gratängen

50 g babyspenat
150 g gratängost eller pizzaost

Till servering

rucola
nykokt pasta eller
potatis

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa, dela och skär squash i skivor. Skiva tomaterna. Lägg grönsakerna på en papprad plåt, ringla över oljan, salta, peppra och rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter. 

2

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt färsen och stek den smulig under omrörning. Blanda i smulad buljongtärning. Blanda i tomatpurén. Blanda i de krossade tomaterna och koka upp såsen under omrörning. Sjud såsen cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Varva grönsaker, färssås, spenat och ost i en långpanna i två–tre lager, avsluta med ost. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Servera med rucola och nykokt pasta eller potatis.  


Kommentar:
Pepprig rucola passar fint som topping på den krämiga gratängen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top