Majspuré med chorizo

Du behöver 2 st schalottenlökar smör till stekning 700 g majs fryst, tinad 1 dl vispgrädde 1 dl riven ost lagrad salt, svartpeppar 300 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • smör till stekning
  • 700 g majs fryst, tinad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl riven ost lagrad
  • salt, svartpeppar
  • 300 g chorizokorv
  • påse babyspenat

Gör så här

1

Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek den i smör i en stekpanna, i cirka 5 minuter. Den ska bli mjuk och glansig men inte ta färg. Tillsätt 600 g majs och fräs med ett par minuter. Häll på grädden och låt småputtra cirka 5 minuter.

2

Häll över i en kanna och stavmixa allt till en puré. Mixa ner osten i den varma purén så att den smälter. Smaka av med salt och peppar.

3

Skiva chorizon och stek den till fin färg i en panna (viss chorizo släpper mycket fett och kan stekas i torr panna, tillsätt annars lite stekfett), tillsätt 100 g majs och låt fräsa med ett par minuter så att den får färg och tar smak av chorizooljan.  

4

Servera majspurén med chorizon, majskorn och bladspenat. Droppa över chorizooljan från pannan.


Kommentar:
Kryddstark chorizo matchar den krämiga majspurén perfekt. Välj en lagrad riven ost till purén.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top