Du behöver
- 2 st schalottenlökar
- smör till stekning
- 700 g majs fryst, tinad
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl riven ost lagrad
- salt, svartpeppar
- 300 g chorizokorv
- påse babyspenat
Gör så här
Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek den i smör i en stekpanna, i cirka 5 minuter. Den ska bli mjuk och glansig men inte ta färg. Tillsätt 600 g majs och fräs med ett par minuter. Häll på grädden och låt småputtra cirka 5 minuter.
Häll över i en kanna och stavmixa allt till en puré. Mixa ner osten i den varma purén så att den smälter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva chorizon och stek den till fin färg i en panna (viss chorizo släpper mycket fett och kan stekas i torr panna, tillsätt annars lite stekfett), tillsätt 100 g majs och låt fräsa med ett par minuter så att den får färg och tar smak av chorizooljan.
Servera majspurén med chorizon, majskorn och bladspenat. Droppa över chorizooljan från pannan.
Kryddstark chorizo matchar den krämiga majspurén perfekt. Välj en lagrad riven ost till purén.