Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 500 g butternutpumpa
- 1 st röd paprika
- 2 msk olivolja
- 1 burk cocktailtomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk kanel
- 1 burk kidneybönor eller svarta bönor
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Skala lök och vitlök. Finhacka vitlöken och skiva löken fint. Skala och kärna ur butternutpumpan, dela i mindre bitar. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar.
Hetta upp oljan i grytan och tillsätt lök och vitlök. Bryn i ett par minuter. Häll i pumpa och paprika. Blanda och tillsätt cocktailtomater, tomatpuré, chilipulver, spiskummin, kanel.
Blanda, och tillsätt avrunna bönor. Sätt på locket och koka i cirka 15 minuter tills pumpan är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad, gräddfil och nachos. Det är också gott med ris till grytan.
Servera grytan med en sallad på avokado, cocktailtomater, majs, koriander och sallad. Pressa över limejuice och blanda.