Pumpagryta med bönor

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 500 g butternutpumpa 1 st röd paprika 2 msk olivolja 1 burk cocktailtomater 1 msk tomatpuré...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g butternutpumpa
  • 1 st röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk cocktailtomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 burk kidneybönor eller svarta bönor
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1

Skala lök och vitlök. Finhacka vitlöken och skiva löken fint. Skala och kärna ur butternutpumpan, dela i mindre bitar. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. 

2

Hetta upp oljan i grytan och tillsätt lök och vitlök. Bryn i ett par minuter. Häll i pumpa och paprika. Blanda och tillsätt cocktailtomater, tomatpuré, chilipulver, spiskummin, kanel. 

3

Blanda, och tillsätt avrunna bönor. Sätt på locket och koka i cirka 15 minuter tills pumpan är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad, gräddfil och nachos. Det är också gott med ris till grytan.


Kommentar:
Servera grytan med en sallad på avokado, cocktailtomater, majs, koriander och sallad. Pressa över limejuice och blanda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top