Du behöver
- 400 g wienerkorv
- 2 st gula lökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st röda paprikor
- 1 st selleristjälk
- röd chili
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1 st burk hela tomater
- 2 msk kycklingfond koncentrerad, eller kalvfond
- 1 tsk kummin hel
Till servering
kokt ris eller bröd
sallad med vinägrett
2 dl gräddfil
6 st saltgurkor
Gör så här
Skär korven i mindre bitar. Skala, dela och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Strimla sellerin och chilin fint.
Hetta upp en stek- eller traktörpanna med smör och olja. Fräs lök och vitlök ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda. På med lock och sjud grytan i cirka 15 minuter.
Koka under tiden ris och gör en god sallad. Servera grytan med kokt ris eller bröd samt sallad, gräddfil och krispig gurka.
Tips Hoppa över riset och skiva istället ner potatis som får puttra med i grytan. Då får du en ”allt-i-ett-rätt” som mättar gott.
Wienerkorven passar bra i en korvgryta i gulaschstil, serveras med ris, saltgurka och en klick gräddfil.