Pastagratäng med chorizo

Du behöver 4 prt pasta (300 g) salt chorizokorvar (200–300 g) röda paprikor 100 g champinjoner matolja 3 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta (300 g)
  • salt
  • chorizokorvar (200–300 g)
  • röda paprikor
  • 100 g champinjoner
  • matolja
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl hönsbuljong från tärning
  • 3 dl mjölk eller matlagningsgrädde
  • 100 g gratängost riven
  • salt
  • peppar
  • färska örter
  • Parmesan till garnering
  • oliver

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen, och låt den rinna av i ett durkslag.

2

Skär korven i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela svampen. Hacka persiljan. Fräs korv, paprika och svamp var för sig i oljan. 

3

Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i mjölet och fräs under omrörning cirka 1/2 minut. Häll i buljongen och mjölken under omrörning. Koka upp och sjud under omrörning 1–3 minuter till såskonsistens. Blanda i pasta, korv, paprika och champinjoner och låt allt bli genomvarmt. Ta kastrullen från värmen och blanda i osten och persiljan. Smaka av med salt.

4

Häll blandningen i en oljad ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Peppra och toppa med örter och lite riven parmesanost. Servera med oliver.


Kommentar:
I den här gratängen passar det bra att använda överbliven kokt pasta. Chorizo, paprika och svamp ger den goda smaken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top