Du behöver
- 12 st potatisar medelstora
- 4 msk olivolja
- 1 tsk citronsaft färskpressad
- 0.5 kruka krusbladig persilja
- salt
- peppar
- 15 st cornichoner minigurkor
- 1 dl majonnäs
- 4 msk crème fraîche
- 4 st chorizokorvar 400 g
- 1 tsk matolja
Till servering
senap
ketchup
Gör så här
Skala och dela potatisen. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och ånga av potatisen. Krossa potatisen med till exempel en potatisstöt. Blanda i olivolja och citronsaft. Vänd ner hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Skiva gurkorna. Blanda majonnäs, crème fraîche och gurka.
Stek korven i oljan på medelstark värme i cirka 5 minuter tills den får fin färg och är genomhet.
Servera korven med potatisstomp, gurkmajonnäs, senap och eventuellt ketchup.
Potatisstomp är helt enkelt krossad kokt potatis. Här får den extra smak av olivolja, citronsaft och krusbladig persilja.