Ugnsbakad kål med chorizo

Du behöver 500 g spetskålshuvud 50 g smör 2 dl grädde 1 st citron det yttersta rivna skalet och saft salt svartpeppar 200 g chorizokorvar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spetskålshuvud
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 1 st citron det yttersta rivna skalet och saft
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g chorizokorvar eller salsicciakorvar, helst råa
  • 0.5 dl mandel eller solroskärnor
  • 1 msk persilja finhackad färsk

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skär spetskålen i fyra klyftor. Behåll rotstocken så att kålen håller ihop.

3

Lägg klyftorna i en ugnsform och fördela smöret i mindre bitar över kålen. Tillsätt grädde, citronskal och saft tillsammans med finhackad rosmarin, salt och peppar. Ställ in formen mitt i ugnen och baka i cirka 15–20 minuter tills kålen känns mjuk och fått fin färg.

4

Dra bort skinnet på korven och grovhacka den. Hetta upp en stekpanna och rosta först mandel eller solroskärnor tills de fått lite färg under omrörning. Lägg upp på ett fat. Fräs korvhacket i stekpanna utan fett tills det är knaprigt och smuligt i konsistensen. Finfördela korvhacket med en stekspade under stekningen. 

5

Garnera kålen med chorizosmulet, rostad mandel eller solroskärnor och finhackad persilja. Servera med ris eller bröd och en god tomatsallad.


Kommentar:
Välj gärna cocktailtomater i olika färger och blanda med tunt skivad rödlök. Häll på en god balsamicovinägrett och servera till den ugnsbakade kålen.

Serveras med råris eller bröd och tomatsallad

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top