Hallonmousse med kaksmul

Du behöver 1 st gelatinblad 2,5 dl hallon 225 g, frysta 0,5 dl strösocker 2 dl vispgrädde 2 st äggulor 1 dl florsocker Tillbehör chocolate...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st gelatinblad
  • 2,5 dl hallon 225 g, frysta
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 1 dl florsocker

Tillbehör

chocolate chip cookies
hallon färska

Gör så här

1

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.

 

2

Koka upp de frysta hallonen med socker och låt puttra i 5 minuter tills sockret smält. Låt svalna och passera genom en sil. Pressa med en sked för att få ut all hallonpuré. Blir cirka 1 1/2 dl.

 

3

Vispa grädden ganska löst och ställ den kallt. Vispa äggulor och florsocker pösigt.

 

4

Ta upp gelatinbladet och smält det försiktigt i en kastrull tillsammans med 3 msk hallonpuré. Rör sedan ner i resten av hallonpurén. Låt svalna helt. Rör ihop hallonpuré och äggsmet till en jämn smet.

 

5

Vänd försiktigt ned den visp-ade grädden. Fördela i portionsglas och låt stå i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.

6

Krossa några chocolate cook-ies och strö över moussen tillsammans med färska hallon. Servera eventuellt fler kakor till.


Kommentar:
Hallonmoussen förbereds dagen före. Sedan är det bara att garnera med hallon och krossade kakor och hugga in!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top