Du behöver
- 400 g tonfisk fintärnad
- 2 msk schalottenlök finhackad
- 1 msk ingefära finhackad
- 2 msk lime pressad limejuice
- 2 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- dl salt & peppar
- 1 dl blomkål finskivade blomkålsbuketter, i kallt vatten
- 1 rädisa finskivad, i kallt vatten
- vattenkrasse till garnering
Gör så här
1
Blanda tonfisk, lök, ingefära, limejuice, soja och sesamolja.
2
Smaka av med salt och peppar. Fördela tartaren på fyra tallrikar och garnera med blomkål, rädisa och vattenkrasse.
En tartar på tonfisk är lyxig men lättlagad bjudmat. Allra bäst blir blomkål och rädisor om de skivas på mandolin.
Från boken Fisk & Skaldjur av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Foto: Charlie Drevstam