Tonfisktartar med ingefära

Du behöver 400 g tonfisk fintärnad 2 msk schalottenlök finhackad 1 msk ingefära finhackad 2 msk lime pressad limejuice 2 msk japansk soja 2 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tonfisk fintärnad
  • 2 msk schalottenlök finhackad
  • 1 msk ingefära finhackad
  • 2 msk lime pressad limejuice
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • dl salt & peppar
  • 1 dl blomkål finskivade blomkålsbuketter, i kallt vatten
  • 1 rädisa finskivad, i kallt vatten
  • vattenkrasse till garnering

Gör så här

1

Blanda tonfisk, lök, ingefära, limejuice, soja och sesamolja.

2

Smaka av med salt och peppar. Fördela tartaren på fyra tallrikar och garnera med blomkål, rädisa och vattenkrasse.


Kommentar:
En tartar på tonfisk är lyxig men lättlagad bjudmat. Allra bäst blir blomkål och rädisor om de skivas på mandolin.

Från boken Fisk & Skaldjur av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Foto: Charlie Drevstam

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top