Lyxigt goda -chokladbollar med mörk choklad

Du behöver 100 g mörk choklad (50–70 %), hackad 100 g smör normalsaltat 1 dl strösocker 0,66 dl muscovadosocker 3 msk kakao gärna hög kakaohalt...

Tillagningstid: 20 minuter
25 stycken

Du behöver

  • 100 g mörk choklad (50–70 %), hackad
  • 100 g smör normalsaltat
  • 1 dl strösocker
  • 0,66 dl muscovadosocker
  • 3 msk kakao gärna hög kakaohalt
  • 6-7 dl havregryn
  • kokosflingor till garnering
  • 1 dl grädde

Gör så här

1

Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen smält.

2

Mixa ihop smör, sockersorter  och kakao i en matberedare monterad med kniv.

3

Tillsätt chokladkrämen och mixa ihop. Häll i havregrynen och låt allt bara snabbt blandas ihop utan att havregrynen finfördelas. Forma massan till runda jämna bollar. Rulla dem i kokosflingorna. Förvaras kallt.


Kommentar:
Alla älskar väl chokladbollar, varför inte testa den här lyxiga varianten med grädde och mörk choklad i smeten? Här bjuds de i nostalgisk pralinask.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top