Omelett med gravad lax

Du behöver Omelett 8 st ägg stora 1 dl vatten går också bra med mjölk eller grädde 1 tsk salt rapsolja till stekning dillvippor svartpeppar...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

Omelett

8 st ägg stora
1 dl vatten går också bra med mjölk eller grädde
1 tsk salt
rapsolja till stekning
dillvippor
svartpeppar efter smak
300 g lax 4 skivor, gravad, rimmad eller kallrökt

Gör så här

1

Skär laxskivorna i mindre bitar.

2

Vispa ihop ägg, vatten och salt, så att allt blir väl blandat. Stek 4 omeletter, en i taget: Hetta upp rapsoljan i en stekpanna med slutande kanter, cirka 23 centimeter i diameter. Häll i 1/4 av omelettsmeten, som genast börjar stelna. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan. Luta pannan och låt omeletten försiktigt glida ner på en tallrik. Stek tre omeletter till på samma sätt.

3

Fördela laxskivorna på ena halvan av omeletterna. Vik över den andra halvan med hjälp av stekspade. 

4

Garnera omeletterna med dillvippor. Peppra. Servera med en sallad på späda gröna blad.


Kommentar:
Omelett måste vara den snabbaste middag man kan få, här blir den lite lyxig med gravad lax. Men variationsmöjligheterna är oändliga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top