Laxburgare med grönkålsslaw

Du behöver 100 g grönkål (cirka 4 blad) 0,5 dl majonnäs 2 tsk japansk soja Laxburgare 500 g laxfilé utan skinn 3-4 st kokta kalla...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g grönkål (cirka 4 blad)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja

Laxburgare

500 g laxfilé utan skinn
3-4 st kokta kalla potatisar
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 st ägg
olja och smör att steka i

Till servering

4 st surdegsbröd stora skivor
1 st avokado skivad
picklad rödlök Se recept nedan

Grönkålsslaw

Gör så här

1

Skär bort de kraftiga bladnerverna och strimla grönkålen fint. Lägg den i en bunke och slå på kokande vatten. Sila av vattnet genast. Låt rinna av och svalna. Blanda majonnäsen med japansk soja. Krama ut vätskan ur grönkålen och vänd ihop med majonnäsen. 

2

Mixa laxfilé, potatis, salt och olivolja i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget till en lös smet.

3

Forma fyra bollar med vattensköljda händer. Lägg bollarna i en het stekpanna med olja och smör. Platta ut varje boll till en stor färsbiff. Sänk till medelvärme och stek biffarna i några minuter på varje sida. Vänd försiktigt.

4

Rosta surdegsbrödet och halvera brödskivorna.

5

Bygg laxburgare med en halv brödskiva i botten, grönkålsslaw, laxburgare, avokado, picklad lök och en halv brödskiva till på toppen. 

6

Stick i ett halvt grillspett av trä för att hålla ihop burgaren. Servera genast.


Kommentar:
Laxburgaren får fin konsistens av kokt potatis. Avokado, picklad rödlök och coleslaw gjord på grönkål är goda tillbehör till den milda burgaren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top