Laxsashimi med kokosris

Du behöver kokosmjölk 600 g laxfilé halvtinad (eller färsk Salmalax) 1 msk rostade sesamfrön till ris och soja 1 st lime 3 st salladslök tunt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • kokosmjölk
  • 600 g laxfilé halvtinad (eller färsk Salmalax)
  • 1 msk rostade sesamfrön till ris och soja
  • 1 st lime
  • 3 st salladslök tunt skivade
  • 1 st koriander kruka
  • japansk soja japansk soja

Till servering

Wakamesallad (algsallad), finns i butik
4 prt jasminris

Gör så här

1

Koka riset enligt förpackningens anvisning men byt ut 1 dl av kokvattnet mot kokosmjölk. 

2

Skiva laxen tunt med en stor vass kniv, det går lättast när fisken är halvtinad. Lägg upp laxskivorna på ett serveringsfat. 

3

Lägg upp det färdigkokta riset i en serveringsskål, och strö över lite sesamfrö. 

4

Skär limen i 6 klyftor. Pressa två klyftor över laxen. 

5

Strö salladslök och plockade korianderblad över laxen. Häll upp soja i små portionsskålar, så att alla får en egen skål, och strö över sesamfrö. Servera sojan och resten av limeklyftorna till laxen och riset. Wakame-sallad är gott att servera till.


Kommentar:
Välj fin färsk lax eller en som varit fryst och servera den rå i tunna skivor. Japansk soja ger god sälta. Du kan också servera den som förrätt utan ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top