Du behöver
- kokosmjölk
- 600 g laxfilé halvtinad (eller färsk Salmalax)
- 1 msk rostade sesamfrön till ris och soja
- 1 st lime
- 3 st salladslök tunt skivade
- 1 st koriander kruka
- japansk soja japansk soja
Till servering
Wakamesallad (algsallad), finns i butik
4 prt jasminris
Gör så här
Koka riset enligt förpackningens anvisning men byt ut 1 dl av kokvattnet mot kokosmjölk.
Skiva laxen tunt med en stor vass kniv, det går lättast när fisken är halvtinad. Lägg upp laxskivorna på ett serveringsfat.
Lägg upp det färdigkokta riset i en serveringsskål, och strö över lite sesamfrö.
Skär limen i 6 klyftor. Pressa två klyftor över laxen.
Strö salladslök och plockade korianderblad över laxen. Häll upp soja i små portionsskålar, så att alla får en egen skål, och strö över sesamfrö. Servera sojan och resten av limeklyftorna till laxen och riset. Wakame-sallad är gott att servera till.
Välj fin färsk lax eller en som varit fryst och servera den rå i tunna skivor. Japansk soja ger god sälta. Du kan också servera den som förrätt utan ris.