Du behöver
- 400 g potatis
- 0.5 st gurka
- 3 st kycklingklubbor grillade
- vinägrett
- 0.5 dl frysta, tinade björnbär + några extra
- 0.5 dl rapsolja neutral
- 2 tsk citron saft av
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 tsk honung
- salt och peppar
- 300 g mangoldsallad
- 150 g bladspenat
- 2 msk olivolja till stekning
Gör så här
1
Skala eventuellt potatisen, koka den och låt svalna lite. Skär i bitar.
2
Skala gurkan lite slarvigt och halvera den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär den i breda bitar. Plocka kycklingköttet från benen. Blanda potatis med gurka och kyckling på ett serveringsfat.
3
Mixa ihop björnbär, olja, citronsaft, balsamvinäger och honung med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
4
Ansa och finstrimla mangolden. Fräs den i oljan i 3–4 minuter tills den mjuknat. Salta och peppra. Toppa salladen med mangold och några extra björnbär. Servera med vinägretten.
Näringsvärde: Kcal 497, Fett 33 g, Kolhydrater 21 g, Fibrer 4 g