Varm kycklingsallad med mangold

Du behöver 400 g potatis 0.5 st gurka 3 st kycklingklubbor grillade vinägrett 0.5 dl frysta, tinade björnbär + några extra 0.5 dl rapsolja neutral...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g potatis
  • 0.5 st gurka
  • 3 st kycklingklubbor grillade
  • vinägrett
  • 0.5 dl frysta, tinade björnbär + några extra
  • 0.5 dl rapsolja neutral
  • 2 tsk citron saft av
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • 300 g mangoldsallad
  • 150 g bladspenat
  • 2 msk olivolja till stekning

Gör så här

1
Skala eventuellt potatisen, koka den och låt svalna lite. Skär i bitar.

2
Skala gurkan lite slarvigt och halvera den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär den i breda bitar. Plocka kycklingköttet från benen. Blanda potatis med gurka och kyckling på ett serveringsfat.

3
Mixa ihop björnbär, olja, citronsaft, balsamvinäger och honung med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

4
Ansa och finstrimla mangolden. Fräs den i oljan i 3–4 minuter tills den mjuknat. Salta och peppra. Toppa salladen med mangold och några extra björnbär. Servera med vinägretten.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 497, Fett 33 g, Kolhydrater 21 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top