Äggkokotter med rökt lax

Du behöver 50 g babyspenat 4 st stora ägg 1 dl turkisk yoghurt keso eller kvarg 2 msk salladslök finstrimlad 2 tsk citron rivet skal...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 50 g babyspenat
  • 4 st stora ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt keso eller kvarg
  • 2 msk salladslök finstrimlad
  • 2 tsk citron rivet skal från ekologisk
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 skiva kallrökt lax

Till servering:

rostat bröd

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Smörj fyra portionsformar som mäter cirka 11 centimeter i diameter med olja.

2
2 Fördela spenaten i dem och knäck ett ägg i varje. Baka i mitten av ugnen i 10 minuter.

3
3 Rör samman turkisk yoghurt, salladslök och citronskal. Blanda i en nypa salt samt ett par drag från pepparkvarnen.

4
4 Ta ut kokotterna och låt dem svalna några minuter.

5
5 Fördela laxen över och klicka på yoghurtröran. Garnera med salladslök och bjud rostat bröd till.


Kommentar:
Det här är lyxigt en söndagsfrukost. Ta vad du har hemma, det funkar lika bra att toppa med lite fin rökt skinka som med lax. Du kan också lägga halverade körsbärstomater i formarna innan de gräddas.

Receptet kommer från boken Good morning, Kakao förlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top