Du behöver
- 350 g färska rödbetor
- 0.5 st purjolök det vita
- 1 msk solrosolja
- 1 l vatten
- 2 st kalvbuljong tärningar
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1.5 tsk salt (1 nypa strösocker)
- korv cirka 200 g kryddig
- 2 msk persilja finhackad
Gör så här
1
Skala rödbetorna och råriv dem. Ansa och finstrimla purjon. Fräs rotriv och purjo i olja i rymlig kastrull några minuter på medelvärme.
2
Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och sjud 10–15 minuter, tills rödbetsrivet mjuknat.
3
Rör i yoghurt och vinäger, smaka av med salt, lite i sänder, och socker (om du tycker det behövs). Skiva korven och låt den bli varm i soppan. Strö på persilja och servera i värmda tallrikar. Kan frysas.