Läsar-recept

Nutellabollar

Du behöver 1.5 dl nutella Chokladbollssmeten: 100 g smör rumsvarmt 3 dl havregryn 2 msk kakao 2 msk kaffe kallt 1 tsk vaniljsocker 2 msk...


20 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl nutella

Chokladbollssmeten:

100 g smör rumsvarmt
3 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk kaffe kallt
1 tsk vaniljsocker
2 msk nutella kan uteslutas

Garnering:

pärlsocker kokos eller hackade jordnötter

Gör så här

1
Börja med att klicka ut 20 stycken teskedsstora klickar av nutella på ett bakplåtspapper och låt stå i frysen i minst två timmar.

2
Gör sedan chokladbollssmeten genom att blanda ihop alla ingredienserna till en jämn smet och låt stå i kylen i minst 30 minuter. Ta ut nutellan ur frysen och täck klickarna med smeten och rulla till bollar så att nutellan täcks helt. Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller hackade jordnötter. Låt stå i kylen innan servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top