Ma’quda – heta potatisplättar

Du behöver 900 g potatis kokt och mosad 1 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin malen 2 krm kajennpeppar 3 msk hackad koriander 3 st ägg...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900 g potatis kokt och mosad
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin malen
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 msk hackad koriander
  • 3 st ägg
  • salt och svartpeppar
  • olja till stekning

Gör så här

1
Blanda potatis, kryddor, koriander, ägg, salt och peppar i en stor skål. Mjöla händerna och forma potatisen till små plättar. Täck över plättarna med plast och låt vila i kylen cirka 30 minuter.

2
Hetta upp ett tunt lager olja i stekpannan och stek tills plättarna är knapriga och gyllenbruna på båda sidor. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.


Kommentar:
Den här rätten tog vi i familjen alltid med oss när vi åkte och badade. Smakar lika gott kall som varm och passar utmärkt på picknick.

Receptet kommer från boken “I köket med Markiz” (Nordstedts).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top