Läsar-recept

Värmande curry med kikärter

Du behöver 1 st lök 1 st morot 0.5 st squash (ca 175 g) rapsolja att steka i 1.5 msk currypulver 2 st paket kikärtor...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök
  • 1 st morot
  • 0.5 st squash (ca 175 g)
  • rapsolja att steka i
  • 1.5 msk currypulver
  • 2 st paket kikärtor (760 g)
  • 250 ml havregrädde
  • salt
  • 1 näve färsk spenat
  • 5 st cocktailtomater
  • ris nykokt

Gör så här

1
Skala och hacka

2
löken, skala och fintärna

3
moroten, tärna squashen.

4
Fräs grönsakerna i olja tills de är mjuka, cirka 4 minuter. Tillsätt curry.

5
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Rör ner kik-ärtor och havregrädde och låt puttra i fem minuter. Smaka av med lite salt.

6
Skölj spenaten och dela på de största bladen. Halvera

7
tomaterna.

8
Lägg spenat och tomater i grytan.

9
Servera med ris till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top