Mandarinetto – mandarinlikör

Du behöver 8 st clementin helst ekologiska 700 ml vodka 2 dl strösocker 2 dl vatten Gör så här 1 Tvätta och skala mandarinerna. Om...

Tillagningstid: 25 minuter
1 portion

Du behöver

  • 8 st clementin helst ekologiska
  • 700 ml vodka
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

1
Tvätta och skala mandarinerna. Om de har tunt skal kan du skala dem på vanligt vis, men är det mycket vitt på skalen så använd en potatisskalare i stället, annars blir likören väldigt besk. Lägg skalen i en stor burk och häll på vodkan. Förslut ordentligt med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 7–10 dagar. Skaka om några gånger under tiden.

2
Koka upp socker och vatten och låt sjuda några minuter tills sockret löst sig helt. Låt svalna. Sila av vodkan och blanda med sockerlagen. Häll upp på rena flaskor och kyl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top