Svampsås med Shitake och balsamico

Du behöver 200g shitake 1 st schalottenlök 1 msk citronsaft 5 kvistar timjan 1 msk honung 3 msk balsamicovinäger 2,5 msk Bong Touch of Taste...


4 portioner

Du behöver

  • 200g shitake
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk citronsaft
  • 5 kvistar timjan
  • 1 msk honung
  • 3 msk balsamicovinäger
  • 2,5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • Smör & olivolja

Gör så här

1
Dela svampen i grova bitar. Finhacka schalottenlöken.

2
Fräs svamp och lök i smör och olivolja till den fått en gyllenbrun färg.

3
Pressa över citronsaften och tillsätt timjan och honung.

4
Blanda vatten, fond, vin och vinäger, tillsätt i kastrullen. Låt sjuda i ca 10 min tills såsen fått en mustig smak av svamp, vin och kalvfond. Smaksätt eventuellt med salt och grovmalen svartpeppar.

5
Red av med lite majsstärkelse utrörd i vatten och avsluta med en klick smör innan servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top