Du behöver
- 200g shitake
- 1 st schalottenlök
- 1 msk citronsaft
- 5 kvistar timjan
- 1 msk honung
- 3 msk balsamicovinäger
- 2,5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
- 3 dl vatten
- 1 dl rödvin
- Smör & olivolja
Gör så här
1
Dela svampen i grova bitar. Finhacka schalottenlöken.
2
Fräs svamp och lök i smör och olivolja till den fått en gyllenbrun färg.
3
Pressa över citronsaften och tillsätt timjan och honung.
4
Blanda vatten, fond, vin och vinäger, tillsätt i kastrullen. Låt sjuda i ca 10 min tills såsen fått en mustig smak av svamp, vin och kalvfond. Smaksätt eventuellt med salt och grovmalen svartpeppar.
5
Red av med lite majsstärkelse utrörd i vatten och avsluta med en klick smör innan servering.