Du behöver
- 8 dl salsa (helst hemmagjord – i den här rätten är salsan stjärnan)
- 4 ägg
- 100 g fetaost
- 1 kruka koriander
Gör så här
1
1. Värm salsan och låt den småkoka minst 15 minuter.
2
2. Har du en liten stekpanna, använd den. Knäck ett ägg i pannan, låt det steka tills vitan stelnat, gulan får gärna vara lite lös fortfarande.
3
3. Ringla salsan över vitan. Smula över fetaosten och strö över koriander (om du avskyr koriander kan du ta bladpersilja).
4
4. Har du enbart en panna av ordinär storlek kan du försöka steka fyra ägg samtidigt, jämnt fördelade i pannan.
Serveras med bröd eller sallad.
Tomater är generellt bra och nyttiga, men värmer du dem får du dessutom tillgång till lykopenet.
236 KCAL PER PORTION
13 g protein, 14 g fett, 14 g kolhydrater