Huevos rancheros

Du behöver 8 dl salsa (helst hemmagjord – i den här rätten är salsan stjärnan) 4 ägg 100 g fetaost 1 kruka koriander Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 8 dl salsa (helst hemmagjord – i den här rätten är salsan stjärnan)
  • 4 ägg
  • 100 g fetaost
  • 1 kruka koriander

Gör så här

1
1. Värm salsan och låt den småkoka minst 15 minuter.

2
2. Har du en liten stekpanna, använd den. Knäck ett ägg i pannan, låt det steka tills vitan stelnat, gulan får gärna vara lite lös fortfarande.

3
3. Ringla salsan över vitan. Smula över fetaosten och strö över koriander (om du avskyr koriander kan du ta bladpersilja).

4
4. Har du enbart en panna av ordinär storlek kan du försöka steka fyra ägg samtidigt, jämnt fördelade i pannan.


Kommentar:
Serveras med bröd eller sallad.

Tomater är generellt bra och nyttiga, men värmer du dem får du dessutom tillgång till lykopenet.

236 KCAL PER PORTION
13 g protein, 14 g fett, 14 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top