Gryta med chili och tofu

Du behöver 200 g broccoli 600 g rökt tofu (eller marinerad) 1 gul lök, hackad 1 röd chilifrukt, finhackad 1 msk olivolja 1 burk krossade...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g broccoli
  • 600 g rökt tofu (eller marinerad)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 2 dl havre- eller sojagrädde
  • 1 msk lantbuljongpulver
  • 1 dl rödvin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
1. Dela broccolin i små buketter och koka 5 minuter i saltat vatten.

2
2. Skär tofun i kuber. Hacka lök och fräs tofu, lök och chili i olivolja i 5–6 minuter.

3
3. Häll på tomater, grädde, buljongpulver och rödvin. Rör om. Låt puttra 5–10 minuter. Rör i broccolibuketterna. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Servera med matvete eller quinoa.


Kommentar:
Tofu är gjord av sojabönor och väldigt proteinrikt.

383 KCAL PER PERTION (endast grytan, ej matvete eller quinoa) / 29 g protein, 24 g fett / 14 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top