Du behöver
- 200 g broccoli
- 600 g rökt tofu (eller marinerad)
- 1 gul lök, hackad
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- 1 msk olivolja
- 1 burk krossade tomater, ca 400 g
- 2 dl havre- eller sojagrädde
- 1 msk lantbuljongpulver
- 1 dl rödvin
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
1. Dela broccolin i små buketter och koka 5 minuter i saltat vatten.
2
2. Skär tofun i kuber. Hacka lök och fräs tofu, lök och chili i olivolja i 5–6 minuter.
3
3. Häll på tomater, grädde, buljongpulver och rödvin. Rör om. Låt puttra 5–10 minuter. Rör i broccolibuketterna. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Servera med matvete eller quinoa.
Tofu är gjord av sojabönor och väldigt proteinrikt.
383 KCAL PER PERTION (endast grytan, ej matvete eller quinoa) / 29 g protein, 24 g fett / 14 g kolhydrater