Fasolakia

Du behöver ½ kilo fast potatis 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk olivolja 1 burk (400 g) cocktailtomater oregano salt svartpeppar 500...


4 portioner

Du behöver

  • ½ kilo fast potatis
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk (400 g) cocktailtomater
  • oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g haricots verts
  • 200 g fetaost

Gör så här

1
1. Koka potatisen tills den nästan är färdig, den ska vara lite hård i mitten. Skär i mindre bitar.

2
2. Fräs potatis och lök i olja.

3
3. Rör i tomater och kryddor. Låt puttra fem, tio minuter. Rör i bönorna de sista minuterna.

4
4. Smula över fetaosten.


Kommentar:
Haricotsverts innehåller zink, järn, folsyra och kalium.

347 KCAL PER PORTION
15 g protein, 17 g fett, 32 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top