Aubergineröra med granatäpple

Du behöver 1 stor aubergine 3–4 msk olivolja salt, peppar 1 msk strimlad persilja eller koriander 2 msk granatäppelkärnor, kan uteslutas Gör så här 1...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stor aubergine
  • 3–4 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 1 msk strimlad persilja
  • eller koriander
  • 2 msk granatäppelkärnor, kan uteslutas

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Snitta aubergineskalen 4–5 gånger, längs med hela frukten, med en liten vass kniv. Lägg auberginen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka tills auberginen är helt mjuk, cirka 25 minuter. Låt svalna. Ansa och ta bort skalet.

2
Finhacka aubergineköttet. Blanda det med oljan. Smaka av med salt och peppar. Blanda i persilja eller koriander. Garnera med granatäppelkärnor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top