Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st paprika gärna röd
- 400 g äggnudlar
- 350 g nötfärs
- 1 msk majsolja
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 1.5 dl teriyakisås
- 1 tsk sambal oelek
- 0.5 msk ingefära färskriven
Gör så här
1
Skala och skiva löken. Tärna paprikan.
2
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj dem i kallt vatten.
3
Bryn färsen i olja i en panna. Lägg över på en tallrik. Fräs lök och paprika i samma panna i ett par minuter så att det får lite färg. Häll tillbaka färsen. Pressa i vitlöken.
4
Vänd ner nudlarna med teriyakisås, sambal och ingefära. Låt bli riktigt varmt.
Näringsvärde: Kcal 642, fett 14 g, kolhydrater 84 g och fibrer 4 g