Chili sin carne

Du behöver 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt 1 msk olja 2 paprikor 400 g krossade tomater 1 msk agavesirap eller honung 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk olja
  • 2 paprikor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 1 msk sojasås
  • 2 msk mörk rom (kan uteslutas)
  • 2 dl torkad sojafärs
  • ½ liter buljong
  • 600 g bönor, kidney och stora vita
  • 100 g haricots verts

Gör så här

1
1 Hacka lök och chilifrukt, fräs i olja. Skär paprikan i bitar och låt fräsa med en minut.

2

3
2 Häll på tomat, agavesirap, sojasås och rom. Låt koka på svag värme minst 30 minuter. Rör om då och då.

4

5
3 Koka sojafärsen i buljong 4–5 minuter. Låt den rinna av.

6

7
4 Rör ner sojafärs och bönor i tomatsåsen och låt koka några minuter.

8

9
5 Koka haricots vertsen ett par minuter i lätt saltat vatten.

10

11
6 Servera chilin i skålar och toppa med haricots verts.


Kommentar:
Bönor och linser är självklara livräddare när kassan är skral. Gör en smarrig italiensk böngryta med enbart bönor, buljong och lök. Baka ett gott bröd till och du är i hamn.

372 KCAL PER PORTION
27 g protein, 8 g fett, 42 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top