Du behöver
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt
- 1 msk olja
- 2 paprikor
- 400 g krossade tomater
- 1 msk agavesirap eller honung
- 1 msk sojasås
- 2 msk mörk rom (kan uteslutas)
- 2 dl torkad sojafärs
- ½ liter buljong
- 600 g bönor, kidney och stora vita
- 100 g haricots verts
Gör så här
1
1 Hacka lök och chilifrukt, fräs i olja. Skär paprikan i bitar och låt fräsa med en minut.
2
3
2 Häll på tomat, agavesirap, sojasås och rom. Låt koka på svag värme minst 30 minuter. Rör om då och då.
4
5
3 Koka sojafärsen i buljong 4–5 minuter. Låt den rinna av.
6
7
4 Rör ner sojafärs och bönor i tomatsåsen och låt koka några minuter.
8
9
5 Koka haricots vertsen ett par minuter i lätt saltat vatten.
10
11
6 Servera chilin i skålar och toppa med haricots verts.
Bönor och linser är självklara livräddare när kassan är skral. Gör en smarrig italiensk böngryta med enbart bönor, buljong och lök. Baka ett gott bröd till och du är i hamn.
372 KCAL PER PORTION
27 g protein, 8 g fett, 42 g kolhydrater