Thaiwok med sötpotatis

Du behöver 1 msk solrosolja 0,5 röd chili, skivad + 6 kärnor 1 tsk curry 0,5 citrongräs, skivad 100 g aubergine, i tärningar 100 g...


2 portioner

Du behöver

  • 1 msk solrosolja
  • 0,5 röd chili, skivad + 6 kärnor
  • 1 tsk curry
  • 0,5 citrongräs, skivad
  • 100 g aubergine, i tärningar
  • 100 g sötpotatis, i tärningar
  • 100 g kantareller, delade
  • 100 g haricots verts, delade
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlökklyftor, skivade
  • 100 g rökt tofu, i tärningar
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk färsk koriander, strimlad
  • 0,5 citron, i klyftor
  • Att servera till:
  • 1 skiva (30 g) fullkornsbröd per person, eventuellt glutenfritt

Gör så här

1
1. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs chili, curry och citrongräs en minut. Tillsätt aubergine, sötpotatis och svamp. Fräs några minuter under omrörning.

2

3
2. Tillsätt övriga ingredienser utom koriander och citron och fräs tills grönsakerna har lagom tuggmotstånd. Strö över koriander och lägg ner citronklyftorna.


Kommentar:
325 kcal per portion
E% 17 procent protein, 45 procent fett, 38 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top