Du behöver
- 1 msk solrosolja
- 0,5 röd chili, skivad + 6 kärnor
- 1 tsk curry
- 0,5 citrongräs, skivad
- 100 g aubergine, i tärningar
- 100 g sötpotatis, i tärningar
- 100 g kantareller, delade
- 100 g haricots verts, delade
- 1 röd paprika, skivad
- 1 gul lök, skivad
- 2 vitlökklyftor, skivade
- 100 g rökt tofu, i tärningar
- 0,5 dl kokosmjölk
- 0,5 dl vatten
- 2 msk färsk koriander, strimlad
- 0,5 citron, i klyftor
- Att servera till:
- 1 skiva (30 g) fullkornsbröd per person, eventuellt glutenfritt
Gör så här
1
1. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs chili, curry och citrongräs en minut. Tillsätt aubergine, sötpotatis och svamp. Fräs några minuter under omrörning.
2
3
2. Tillsätt övriga ingredienser utom koriander och citron och fräs tills grönsakerna har lagom tuggmotstånd. Strö över koriander och lägg ner citronklyftorna.
325 kcal per portion
E% 17 procent protein, 45 procent fett, 38 procent kolhydrater