Du behöver
- 2 tsk olivolja
- 2 gula salladslökar, skivade
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 100 g fänkål, strimlad
- 100 g kålrabbi, strimlad
- 6 cocktailtomater, delade
- 2 dl kikärtor (burk)
- 0,5 chilipeppar, strimlad
- 2 msk tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 2 msk citronjuice
- 1 msk färska mejramblad
- 1 krm salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- ATT SERVERA TILL:
- 4 msk creme fraiche, lätt, till grytan (eventuellt laktosfri)
- 1 skiva (30 g) fullkornsbröd per person (eventuellt glutenfritt bröd)
Gör så här
1
1. Värm oljan i en panna och bryn samtliga grönsaker utom kikärtorna 3 minuter.
2
3
2. Tillsätt övriga ingredienser och låt grytan småputtra 5 minuter.
4
5
Servera med en klick lätt creme fraiche och en bit bröd.
404 kcal per portion
E% 31 procent fett, 51 procent kolhydrater, 18 procent protein