Kikärtor med chili och fänkål

Du behöver 2 tsk olivolja 2 gula salladslökar, skivade 2 vitlöksklyftor, skivade 100 g fänkål, strimlad 100 g kålrabbi, strimlad 6 cocktailtomater, delade 2 dl...


2 portioner

Du behöver

  • 2 tsk olivolja
  • 2 gula salladslökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 100 g fänkål, strimlad
  • 100 g kålrabbi, strimlad
  • 6 cocktailtomater, delade
  • 2 dl kikärtor (burk)
  • 0,5 chilipeppar, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk färska mejramblad
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • ATT SERVERA TILL:
  • 4 msk creme fraiche, lätt, till grytan (eventuellt laktosfri)
  • 1 skiva (30 g) fullkornsbröd per person (eventuellt glutenfritt bröd)

Gör så här

1
1. Värm oljan i en panna och bryn samtliga grönsaker utom kikärtorna 3 minuter.

2

3
2. Tillsätt övriga ingredienser och låt grytan småputtra 5 minuter.

4

5
Servera med en klick lätt creme fraiche och en bit bröd.


Kommentar:
404 kcal per portion
E% 31 procent fett, 51 procent kolhydrater, 18 procent protein

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top